4 Nisan 2014

Rufus yazılımını kullanarak Önyüklemeli USB sürücüsü / Windows XP / 7 / 8 / 8.1 / 10 USB / Flash Format USB Yaratmak



     Evet arkadaşlar. Bu yazımda sizlere Rufus yazılımını kullanarak nasıl Önyüklemeleri bir USB Aygıtı yapıcağınızı anlatıcam.Biraz Programdan söz edicek olursak windows 8.1 desteği ile gündeme gelen ve diğer önyükleyici hazırlama programlarına nazaran daha hızlı ve kesin işlem yapan, kesinlikle önerdiğim bir programdır.Öncelikle gerekli yazılımları indiriyoruz ;

     Üretici Sitesi : LINK
     İndirme Bağlantısı : LINK

Gerekli yazılımı indirdikten sonra gerekli adımları izleyerek Bootable USB sürücümüzü yaratabiliriz. Lütfen adımları izleyiniz :



1.Bölüm
Bu bölümde bilgisayarımızda takılı olan usb flash diskler gösterilir, bootable yapmak istediğimiz sürücüyü seçip bir sonraki adıma geçiyoruz.
2.Bölüm
Burası önemli çünkü biosumuzun türüne göre seçim yapıcaz.Eğer bilgisayarınız orta sınıfı ise resimdeki seçim gibi bırakmanız yeter. Ama 2012,2013 ve üzeri üretim ise, windows 8 ve üzeri sistem kullanıcaksanız o zaman " UEFİ Bilgisayar için GPT Bölüm Düzeni " seçmelisiniz.Buradaki GPT ibaresi Diskinizin bölüm düzenleyicisidir.2010 yılından itibaren üretilen Disklerde bu düzen esas alınır.
3.Bölüm
Burada USB sürücümüzün dosya sistemini seçiyoruz.Günümüz biosları NTFS sisteminde sorun yarattığı için genelde FAT32 olur. Zaten yaptığımız seçimler doğrultusunda bu bölüm kendiliğinden şekilleniyor yani ellemememiz de/Dokunmamamız da fayda var.
4.Bölüm
Bu bölümde USB sürücümüzün etiketini/ismini belirliyoruz. Aslında önemli bir bölüm değil, varsayılan değerde bırakabilirsiniz.
5.Bölüm
Buradaki aşşağıyı gösteren ok işaretine basarak alt ayar menüsüne ulaşabiliyoruz(Şekildeki gibi)
6.Bölüm
 Aslında ilk olarak bu bölümde işlem yapılmasında fayda var. Bu bölümde tercih etmiş olduğumuz işletim sisteminin kaynağını/kalıbını seçiyoruz.Yapmamız gereken yandaki ufak cd iconuna tıklamak ve kalıbımızı seçmek.Seçmiş olduğumuz kalıp doğrultusunda diğer bölümlerde varsayılan değerlerde şekilleniyor.
7.Bölüm
Bu bölüm, bilgisayarı çok eski olan bioslar içindir.Genelde bu kadar eski bilgisayar kullanmıyorsunuzdur ama varsayılan değerde bırakmakta yarar var.
8.Bölüm
Başlat butonuna bastığımızda ne gibi işlemler yapıldığını görmek için bu butona tıklamakta yara var.Eğer tıklarsanız merakınızı gidermek adına program penceresinin sağ tarafına bir pencere daha açılıyor ve burada rapor halinde yapılan işlemler sıralanıyor. Meraklısına Önerilir :)
9.Bölüm
Son olarak başlat butonuna basıyoruz ve işlemin bitmesini bekliyoruz.İşlem bitimini Günlüğü göstererek kontrol edebilirsiniz.

     Evet arkadaşlar. Artık Önyüklemeli bir Bootable USB Sürücüsüne sahipsiniz. Dilediğiniz bilgisayara format atabilirsiniz. Keyifli dakikalar dileklerimle ... 

* Etiket : Rufus flash disk , Windows 8.1 USB yapma , USB den Windows kurma , USB ile format atma , Flash bellek ile format atma , Flashla format , USB den format ama , Rufus kullanımı , Rufus kurulum , Rufus resimli anlatım , Rufus nasıl kullanılır , Rufus ile boot yapma 

5 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, faydalı olduysa ne mutlu.

      Sil
  2. cok yararlı olmus ancak resimleri güncel rufus sürümüyle değiştirmeniz acemi kullanıcılar için daha açıklayıcı olabilir. teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşünüz için çok teşekkürler. En kısa zamanda değerlendireceğim.

      Sil
  3. ben fotoğrafları aktarırken bi hata oldu fotolları aldım ama hatalı gösterip açmıyor yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil